Austmarka Barnehage

Austmarka Barnehage er en privat foreldreeid barnehage. Det vil si at det betales inn en andel for hvert barn som begynner i barnehagen, og at det er foreldrene som sitter i styret.

Austmarka Barnehage har etter hvert blitt en stor barnehage. Vi har i den senere tiden utvidet med en avdeling for å kunne ta i mot alle bygdas barn som måtte ønske plass hos oss. Vi driver i dag med tre avdelinger:

  • Rådyrstua: 0-2 år
  • Elgstua: 3-4 år
  • Ekornstua 5-6 år

På huset er vi i dag fire førskolelærere, tre barne og ungdomsarbeidere og fem assistenter.

Vi er fleksible og tilbyr alle mulige varianter av plasser fra heltid til turnus og korte dager. Det er bare å ta kontakt så skal vi nok få det til.

Vi har felles opptak med alle de andre barnehagene i kommunen og alle har lik pris. Vi følger makspris - men tar ekstra betaling for mat. Vi har også søskenmoderasjon.

I Austmarka Barnehage tilbyr vi tre måltider hver dag, frukt to ganger og drikke til maten. Vi lager mye forskjellig mat og har minst et varmt måltid hver uke - dette er noe ungene setter veldig stor pris på.

Vi jobber med ulike temaer fra år til år. Men som et gjennomgående tema har vi hjertevekst - i det ligger det at vi hele tiden jobber med at barna skal lære seg til å ta vare på hverandre og vise omsorg. Dette er viktige egenskaper barna tar med seg videre i livet. Ellers gjør vi mye morsomt og er mye ute - både i barnehagen og vi går på turer.

Barnehagen ligger i underetasjen på Austbo og vi har en del sammenkomster med beboerne der igjennom året. Mange av barna har slektninger som bor der og da er det ekstra stas å gjøre i stand til for eksempel høsttakkefest og invitere de eldre ned til oss.

Barnehagen åpnet i 1991 og det har gjennom tiden vært vanskelig økonomi og lite penger til vedlikehold og nytt utstyr. Men de siste to årene har vi hatt fokus på oppgradering av barnehagens utstyr og uteområde. Vi har blant annet fått nytt huskestativ og et kjempefint klatrestativ.

Barnehagens adresse er:
Austmarka Barnehage A/L, Austbo, 2224 Austmarka
Telefon: 62828270  Faks: 62818049
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.