Turer og kulturminner på Austmarka

Turer og kulturminner lite
Nye oppdaterte hefter og kart over "Turer og kulturminner på Austmarka og Varaldskogen"

I 2007 utga Austmarka Utvikling et hefte med beskrivelser av turer og kulturminner på Austmarka. Til dette hørte 5 forskjellige kart, utarbeidet av bygdas Utmarkslag. På kartene var alle kjente kulturminner samt turstier som kirke-, skole- og gamle handelsveier avmerket.

Nå i sommer er det kommet en oppdatert og utvidet utgave basert på et samarbeid mellom Austmarka Historielag og Austmarka Utvikling. Avskoging og gjenvoksing er en av grunnene som har gjort det nødvendig med en oppdatering av turbeskrivelsene, men det er også kommet med flere turbeskrivelser, bl.a. Austmarkaleden fra Kjerret til Åbogenveien, 5-torpsvandringen på Varaldskogen og Sætertjernstien fra Brødbøl.

Den største nyheten finner vi imidlertid på Varaldskogen. I et nytt kart i målestokk 1:25 000 er det avmerket 43 gamle bosteder samt en rekke dammer og fangstgroper, alt angitt med navn og GPS-posisjoner. For de fleste bostedene er det i det nye heftet også tatt med historiske data basert på informasjon fra Historielagets arkiv.

Kartene (7stk) og heftet med beskrivelsene selges for kr. 200,- og kan skaffes ved henvendelse til Austmarka Historielag eller Austmarka Utvikling. Kartene kan også bestilles ved henvendelse på tlf. 913 37 126 eller e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

GOD TUR!